Schooltijden

Maandag, dinsdag, donderdag:
8:30 – 14:45 uur

Woensdag:
8:30 – 12:30 uur

Vrijdag:
Mentorgroepen 1 en 2: tot 12.00 uur
Mentorgroepen 3 t/m 6: tot 14.45 uur

Vanaf 08.15 uur is er toezicht op de speelplaats.
Om 08.25 uur gaat de 1e bel en verzamelen de kinderen zich op de daarvoor bestemde plek op het schoolplein. De leerkracht komt hen daar ophalen en lopen samen naar de klas. Om 08.30 uur beginnen de lessen.

We vinden het van belang dat kinderen op tijd op school zijn en zo weinig mogelijk afwezig zijn. Hierdoor kunnen ze optimaal aan het onderwijsproces deelnemen wat het beste is voor hun leerontwikkeling.

Samen met u willen we hiervoor zorgen!

Vakanties

Regio Zuid
Herfstvakantie21 okt – 25 okt
Kerstvakantie23 dec – 3 jan
Carnavalsvakantie3 mrt – 7 mrt
Meivakantie21 april – 2 mei
Hemelvaart29 mei -30 mei
Zomervakantie7 juli – 15 aug

*vrije dagen zie kalender

Medezeggenschapsraad

In de MR wordt over de opzet, de inhoud en de organisatie van belangrijke schoolse zaken gesproken die van advies of instemming moeten worden voorzien voordat zij door ons schoolbestuur kunnen worden uitgevoerd. U kunt daarbij denken aan zaken als het vaststellen en wijzigen van het schoolplan, de schoolgids, het vakantierooster, het activiteitenplan van de school of de grote uitgaven.

Het lidmaatschap van de MR houdt in dat u zich moet verdiepen in informatie over basisonderwijs in het algemeen en onze school in het bijzonder. De leden van de MR hebben zitting voor een periode van vier jaar. Tussentijds gekozen leden hebben zitting gedurende het resterende deel van de zittingsperiode van het vertrokken lid. Een aftredend lid kan zich opnieuw verkiesbaar stellen. Van de leden van de MR wordt verwacht dat zij, met inachtneming van de wet en het MR-reglement, actief en op een constructieve wijze hun bijdrage leveren aan de medezeggenschap; daarbij mede het belang van de school betrekkend. De MR vergadert 6 à 7 keer per jaar. De vergaderingen vinden op school plaats. Als toehoorder kunt u de vergaderingen over algemene zaken altijd bijwonen.

Stichting Leergeld

Binnen de gemeentes van Parkstad (Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Onderbanken en Nuth) hebben Stichting Leergeld Parkstad, Jeugd Fonds Sport Limburg, Jeugd Fonds Cultuur Limburg, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job één doel:

Zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar, die in gezinnen opgroeien met minimale financiële middelen, mee kunnen doen!

Kinderen hebben ambities die ze niet alleen binnen de muren van het schoolgebouw kunnen ontwikkelen. Meedoen maakt dat kinderen trots ervaren, vrienden maken en de Nederlandse taal leren spreken.

Wat wordt er zoal vergoed?

  1. Cultuur Activiteiten zoals muziekles en dansen;
  2. Sport activiteiten bij een sportvereniging, en de benodigde  attributen voor deze sport, zwemmen etc.;3. Welzijn activiteiten zoals scouting, kindervakantiewerk;
  3. Onderwijs activiteiten zoals ouderbijdrage, schoolkamp, schoolreisjes etc.
  4. Verjaardagspakketten met cadeaus, ballonnen, traktaties op school

 (leeftijd van 4 t/m 12).

Wie mag de aanvraag indienen?
Een aanvraag kan ingediend worden door degene die financieel verantwoordelijk is voor het kind. Dit kan zijn de ouder(s)/verzorger(s) of de hulpverlener van een kind. De hulpverlener dient dan wel gemachtigd te zijn. Een machtigingsformulier is dan noodzakelijk en dient met de aanvraag meegestuurd te worden.

Wie kan u helpen met het invullen van de aanvraag?
U kunt bij een aantal instanties in uw gemeente hulp krijgen voor het doen van een aanvraag: Vluchtelingenwerk, cliëntenraad, Alcander, Welsun, Impuls, CMWW, Meander Groep maatschappelijke dienstverlening.

Wat hebben wij van u nodig om uw aanvraag af te handelen?

U kunt uw aanvraag pas indienen als u de volgende documenten gereed heeft:

  1. Een kopie van uw recente inkomen uit arbeid, uitkering of een overzicht van de bewindvoerder.2. Eventueel bewijs van alimentatie, die u ontvangt voor uw kind(eren).
    3. Een duidelijke omschrijving van de activiteiten die u voor welk kind wil aanvragen.
  2. Inzage in ID of zorgpas van betreffende kind(eren).

Hoe dien ik een aanvraag in?

https://www.leergeld.nl/parkstad/doe-een-aanvraag

Huisbezoek
Als u nog geen cliënt bent bij Stichting Leergeld Parkstad, krijgt u,  nadat u een aanvraag hebt gedaan, een huisbezoek van een van onze intermediairs. Hij legt u dan de vergoedingsregeling uit enz. Indien u geen Nederlands of Engels spreekt, vraag dan bij Vluchtelingenwerk voor tolk.

Let op!
Leergeld Parkstad vergoedt alleen rekeningen voor toegekende activiteiten én als deze rekeningen door u nog niet zijn betaald. Onze vergoedingen gaan steeds rechtstreeks naar de organisatie waar de activiteit voor wordt aangevraagd (b.v. scholen, verenigingen). U ontvangt de vergoeding niet zelf.

U krijgt thuis een cheque (brief) waarin staat wat er vergoed wordt, het bedrag, en bij welke winkel, vereniging, school u deze cheque (brief) dient in te leveren. Lever de cheque (brief) z.s.m. in, in het belang van uw kind zodat wij dit kunnen betalen.

Folder Stichting Leergeld

Voor meer informatie: www.leergeld.nl/parkstad/.

Parro

Op onze school hechten we veel waarde aan veilige en transparante communicatie tussen school en ouders. Daarom gebruiken wij de Parro-app. Parro is een gebruiksvriendelijke en AVG-proof app die speciaal is ontwikkeld voor scholen en ouders. Via Parro kunnen we veilig berichten uitwisselen, belangrijke updates delen en foto’s versturen. In tegenstelling tot WhatsApp voldoet Parro volledig aan de privacywetgeving, waardoor de gegevens van u en uw kind optimaal beschermd zijn. We moedigen alle ouders aan om Parro te gebruiken, zodat we samen op een veilige manier in contact blijven.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details