Home
Nieuws
School
Ouders
Leerlingen
Lessen en activiteiten
Opleiden in school
Adressen en links
Contact

Speciale activiteitenNaast het onderwijs wordt er op schoolniveau ruime aandacht besteed aan de speciale momenten in het schooljaar.

* Inloopweek
Deze week opent het nieuwe schooljaar. Ieder jaar heeft een ander thema waarin de groepen leren samen te werken tot een grote eindviering op vrijdag.
* Kinderboekenweek
Deze week openen we samen in de grote hal van de school. Ieder jaar zijn alle bekroonde boeken aanwezig en krijgen de kinderen de kans om die week rond het thema van de Boekenweek actief bezig te zijn.
* De Grote Rekendag
Een dag per jaar staat de hele school in het teken van een bepaald rekenonderwerp. Rondom dit onderwerp worden de hele ochtend allerlei rekenactiviteiten uitgevoerd.
* Sinterklaas
Jaarlijks wordt de Sint op een orginele wijze in de school verwelkomd. In de hal vieren we dan met alle groepen zijn verjaardag. Hierna gaat Sinterklaas de onderbouw in om verder feest te vieren. In de hogere klassen maken kinderen surprises voor elkaar.
* Kerstviering
Samen met de kinderen bereiden de leerkrachten uit alle groepen een bijdrage voor voor de kerstviering. Na deze viering nemen alle kinderen deel aan de "kerstmaaltijd".
* Carnaval
De vrijdag voor Carnaval wordt de totale school omgebouwd tot narrentempel. We kiezen een schoolprins(es) en onze eigen huis-DJ zorgt voor een muzikale omlijsting van het feest. Als het weer het toelaat zullen we ook in optocht door de wijk trekken.
* Paasviering
Op de dag voor de paasvakantie besteden we op school gezamenlijk aandacht aan het thema PASEN. Ook nu nemen de leerlingen deel aan de "paasmaaltijd".
* Voorleeswedstrijd
De leerlingen van de bovenbouw strijden in de klas en op het podium voor de titel VoorleesKampioen van De Boemerang.
* Sportdag
Onder leiding van de vakleerkracht gymnastiek wordt er elk jaar een sportdag gehouden met een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten.
* Schoolreis
Op een dag in het schooljaar gaan alle groepen tegelijk op schoolreis naar een leuke bestemming.
* Schoolkamp
De schoolverlaters gaan een aantal dagen op schoolkamp. De locatie daarvoor wisselt.
* De afscheidsavond
In de laatste schoolweken presenteren de schoolverlaters de jaarlijkse afscheidsavond voor medeleerlingen en ouders.
* Excursie
De leerkrachten kiezen aan het begin van het schooljaar een excursie uit waar zij met hun groep aan deelnemen.